Den här sajten använder cookies OK, JAG ACCEPTERAR COOKIES Mer information >

Runway Safe AB

Runway Safe AB

Runway Safe byter VD och flyttar huvudkontoret

I ett meddelande till aktieägarna (på engelska) meddelar Runway Safe att man bytt VD och flyttar huvudkontoret till Göteborg. Huvududägaren stärker därmed sin position i bolaget. Styrelsen säger sig nu ta ett antal strategiska steg. Johan Länsberg (36 år) är ny VD i bolaget. Han har tidigare varit VD för Tetrafix AB. Något nytt strategisk utöver ny VD och att huvudkontoret nu är i Göteborg är att i fortsättningen är att behålla teknisk kompetens i Linköping med ett "tekniskt center", finns inte närmare beskrivet. Ingenting nämns om eventuell börsnotering av bolaget trots 550 aktieägare. Inga rykten om uppköp av annat bolag eller försäljning av det egna heller.

Runway safe skriver:
"Styrelsen för Runway Safe Group har beslutat om ett antal strategiska steg för att vidareutveckla företaget.
Vårt mål att utveckla, marknadsföra och designa flygsäkerhetsbäddar (EMAS) för flygplatser över hela världen. Fyra framgångsrika installationer i USA, en i Schweiz och en annan på ön Reunion, och senast ett nytt kontrakt för ytterligare två bäddar i Mayotte, fungerar som bevis för att vår produkt greenEMAS® är konkurrenskraftig på global nivå. För att uttrycka det på ett enkelt sätt är vårt engagemang för att rädda liv, att undvika skador och förhindra materiella skador.


Vår patenterade och miljövänliga säkerhetsbädd, med skumglas som huvudkomponent som kommer att absorbera ett flygplans energi vid överkörning, fortsätter att vara kärnan i vår verksamhet. Vi har nu beslutat att lägga till ett antal nya strategiska steg med målet att gå vidare in i framtiden och göra vår närvaro på marknaden växa globalt.


Ny VD
Från och med den 3 april kommer Johan Länsberg vara ny VD för Runway Safe Group. Johan är en erfaren entreprenör, investerare och affärsutvecklare, han representerar också en av två huvudaktieägare i RWS. Johan har senast varit VD för Tetrafix, han har framgångsrikt omstrukturerat den till den framgång det är idag. Johan studerade vid Tekniska Högskolan i Linköping och har examen inom industriell ekonomi och ledning.
"VD: s förändring bör ses som ett naturligt nästa steg i vår utvecklingsprocess. Jag känner Johan och med sin bakgrund, erfarenhet och ambition är jag övertygad om att han är vad företaget nu behöver för att kunna ta nästa steg för att formulera framtida framgångar för oss, säger Anders Berg, ordförande för Runway Safe Group.


Ny organisation
Idag tillkännager vi också en ny struktur för organisationen av företaget. Detta ökar effektiviteten och kundresponsen för att bättre kunna stödja vår långsiktiga utveckling.
Anders Lundmark ansvarar för försäljnings- och nyckelkonton och utökar vår närvaro på marknaden. Hittills har han varit VD och medgrundare av Runway Safe Group. Detta drag gör att han kan fokusera 100% på marknadsutveckling.
Ordförande Anders Berg är övertygad om att Anders Lundmark och Johan Länsberg kommer att vara det ideala laget för nästa utvecklingsfas.
"Anders, som framgångsrikt har utvecklat Runway Safe Group sedan starten 2014 har gjort ett fantastiskt jobb och jag är övertygad om att han och Johan kommer att bilda ett starkt lag för nästa fas", säger Anders Berg.
Det kommer att finnas nya positioner inom Design och utveckling och teknik och projekt, båda svarar direkt till VD och ingår i ledningsgruppen tillsammans med CFO och Sales. Ställningen som CFO fylls under 2018, tills dess att Johan Länsberg också tjänar som ekonomidirektör. Den nya förenklade strukturen kommer gradvis att införas under 2018.


Ny plats för huvudkontoret
Från och med nu kommer huvudkontoret att vara baserat i Göteborg med inrättandet av ett teknisk center i Linköping.
Med vår nya HQ kommer vi att uppnå förbättrad intern effektivitet och förbättra lönsamheten. Det dedikerade tekniska centret kommer att vidareutveckla vår teknik och marknadsledning.
 
"Sammanfattningsvis kommer dessa steg att omvandla Runway Safe Group till ett mer smidigt och hållbart företag. Samtidigt lägger vi ytterligare fokus på att utveckla vårt värdeförslag och vårt tillvägagångssätt på marknaden arbetar ännu närmare med kunder och intressenter på alla kontinenter, vilket skapar en jämn säkrare miljö inom branschen. ", säger Anders Berg."

 

Läs mer om Runway Safe AB på Delecta >     runwaysafe.com >