Den här sajten använder cookies OK, JAG ACCEPTERAR COOKIES Mer information >

12 september får vi svaren från Olle Wästberg

12 september frågas tidigare statssekreteraren, chefredaktören vid Expressen, generalkonsuln i New York - Olle Wästberg - ut om valresultatet. Vilka konsekvenser får det och vad händer nu på marknaderna i Sverige och världen. Kronan fortsätter att sjunka och hur länge håller högkonjunkturen under kommande mandatperiod? Samtalet hålls av moderator Jan Rejdnell som arbetar med att "ladda upp" bolag till marknadsnotering och frågar ut ledningarna i så kallade Roadshows över hela Sverige.

Under kvällen presenteras ett antal bolag med främst utländska huvudinvesterare bakom som söker ägasrspridning inför marknadsnoteringen i Sverige. Ett axplock av dessa bolag är:


 
Litter Hunt AB  
Ett svenskt bolag inom Clean-Tech. Ett spel för främst ungdomar som skall rädda miljön. Spelet baserar sig på att deltagarna växlingsvis är en "Litter Hunter", som letar och taggar skräp, eller en "Litter Collector" som hämtar taggat skräp och slänger i en soptunna som också geo-taggas. Spelarna tillhör olika lag som tävlar mot varandra och får poäng för både taggat skräp och slängt skräp. Appen är utvecklad och klar och nyligen skrevs ett 3-årsavtal med organisationen " Håll Sverige rent". Litter Hunt är baserat på en grundidé skapat av en klass i Skuttunge skola nära Uppsala. Nu utvecklas snabbt ett samarbete med stora bolag som samverkar för en renare miljö med att hålla deras förpackningar borta från naturen. Bolaget kommer gå ut internationellt och notera sig.   
   
SStar Gold Resources AB  

Brytning av guldåder i Ryssland på gränsen till Kina. Största delen av finansieringen är klar inför börsnotering i höst i Sverige på NGM. Bevisade tillgångar av guld med höga marginaler och ett guldpris som troligtvis stärks med handelskrig i världen. Finns bolag på svensk börs att "bench-marka" mot. Den förväntade årliga utvinningen är 8,5 ton guld (273,3 tusen troy-uns). Man tar även över en befintlig gruva och kommer ha positivt kassaflöde med vinst redan nästa år. Nytt är att man övertar även en befintlig gruva.

Power & Tower Holding AB

Borrar istället för att gräva vid fibernedläggning. Tekniken för hämtad från gas-och oljeindustrin i USA när man genomför horisontell borrning vid så kallad "fracking". Ett dotterbolag är aktivt i södra USA som nyligen erhållit en större order som bolaget berättar mer om på Roadshowen. Planer om bolag i Sverige är i full gång och förhandlingar sker med en större kund. Har nyligen förlängt emissionen pga order i USA och att man behöver några fler aktieägare (gränsen går vid 300 stycken) för att notera sig på NGM i höst.